”Onko susta tullut vanha?”

ruissalo6
Poikaystäväni kysyi aamupäivällä hassun kysymyksen: ”Onko susta tullut vanha?”. Kysymys esitettiin tilanteessa, jossa poikaystäväni selaili Facebookin profiilikuviani. Ja pakko myöntää, aikamoinen matka on tultu niistä teini-vuosien poseerausasennoista tähän päivään.

Aloin pohtia kysymystä. Totta kai olen numerollisesti vanhentunut kuutisen vuotta ensimmäisestä profiilikuvastani. En kuitenkaan ole valmis ottamaan siitä minkäänlaista stressiä, päinvastoin. Ulkopuolinen varmasti näkee vanhemmissa kuvissani laittautuneen, ulkonäkökeskeisen ja sopivan villin nuoren naisen. Minä taas näen kuvissa eksyneet silmät ja epävarmuutta. Muistan, miten halusin epätoivoisesti miellyttää kaikkia. Olla sitä, tätä ja tuota, mitä tahansa joku minulta vain osasikaan odottaa. Ja sinne loputtoman pitkille lenkkipoluille ja paksun pakkelin taakse minä lopulta kadotin itseni. En tiennyt, kuka olen tai mitä haluan. Yritin vain katkeamiseen asti miellyttää muita.

Nykyään olen paremmin kartalla. Tunnen itseni. Enää en yritä miellyttää kaikkia, sillä se ei ole mitenkään mahdollista saati toivottavaakaan. Olen oppinut, että vahva silmämeikki tai paljastavat vaatteet (kauhulla muistelen teinivuosien minihameita, hrr…) eivät tee minua onnelliseksi. Tiedän, etten viihdy baareissa monenakaan iltana kuukaudessa. Suuren kaverilauman sijaan haluan ympärilleni muutamia tärkeitä ihmisiä. Lenkkipoluilla voi välillä kävelläkin ja ihan vain nauttia näkemästään. Aina ei tarvitse vetää itseään piippuun tai rääkätä itseään melkein hengiltä. Olen oppinut olemaan armollisempi itselleni. En ole täydellinen eikä minusta sellaista myöskään tule.
ruissalo7

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s