Parvekeprojekti

Tämän kesän hieman suurempi projektimme on ehdottomasti ollut parveke. Sen suunnitteluun olemme kuluttaneet valtavasti aikaa. Miten yhdistää mukavuus ja käytännöllisyys? Itse olen alusta asti toivonut, että parveke muuttuu mukavammaksi ajanviettopaikaksi. Kovien tuolien tilalle toivoin jotain pehmeää ja viihtyisää. Poikaystäväni taas on tosiaan innostunut kasvattelemaan parvekkeella perunoita ja mansikoita (huvittavaa, miten saan täällä blogissa hänestä luotua jonkun ituhippeilijän!), joten hänen toivomuslistallaan olivat lähinnä käytännöllisyys ja tietenkin se, että kasvit saavat olla mahdollisimman hyvillä paikoilla.
parveke5
Alussa, kun emme olleet vielä ihan varmoja, mitä uudistuneelta parvekkeeltamme todella haluaisimme, teimme vain pieniä juttuja. Aloitimme maalaamalla puunvärisen hyllykön valkoiseksi. Rupesi oikein naurattamaan, kun mietin, montako huonekalua olen reilun vuoden sisällä maalannut. Mutta niinhän se on, että jo maalaamisella saa uudistettua esineitä melko vaivattomasti. Hyllyköstäkin tuli huomattavasti paremman näköinen, kun se sai uutta maalia pintaan.
parveke3

parveke1
Seuraavaksi alkoi uuden istuimen metsästys. Itse olin vahvasti sitä mieltä, että parvekkeelle tulee mukava löhösohva, poikaystävän mielestä vanhoissa tuoleissa ei ollut mitään vikaa. Kiertelimme monen monta kauppaa, mutta yksikään ei tuntunut sopivan parvekkeellemme. Jossain vaiheessa sohva sitten muuttui puupenkiksi, jota sitten fiksailtaisiin pehmusteilla ja tyynyillä mukavammaksi. Ja sitten se tuli vastaan, meidän penkkimme. Se oli puunvärinen ja lähes käsittelemätön. Siis täydellinen maalauskohde, jälleen kerran.

Parvekkeemme on nyt kovin mustavalkoinen. Normaalisti karsastan tätä yhdistelmää, mutta pakko myöntää, että parvekkeellemme tällainen värimaailma sopii. Vanhat tuolit ja pöytäkin saivat jäädä parveketta koristamaan, tosin vasta maalisuihkun jälkeen. Muutamia koreja ja pienempiä sisustusjuttuja on vielä hankintalistalla, mutta muuten projektimme on nyt valmis. Mitäköhän seuraavaksi?
parveke6

parveke4

parveke2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s