Riika, päivä 1

1a
Saavuimme seitsemän aikaan aamulla hotellille, jonne jätimme matkalaukkumme. Hotellilta saamamme vinkin perusteella lähdimme heti suunnistamaan kohti Bastionin puistoa, josta kuulemma lähtisi veneajeluita. Silmät väsymyksestä puoliummessa ajatus kuulosti erittäin houkuttelevalta. Tunnin veneajelu vei meidät Riian kanaalin kautta Daugava-joelle. Matkan varrella ehdimme nähdä monenlaista Riiikaa, uusista, hienoista ja huolehdituista taloista myös niihin ränsistyneempiin ja vanhoihin rötisköihin. Veneajelu oli kuitenkin erittäin mukava ja rentouttava! Totesimmekin molemmat, että olisimme voineet jäädä vielä toisellekin kierrokselle…
1h

1g
Veneajelun jälkeen jatkoimme kiertelyä vanhassakaupungissa. Kaikkailla oli upeaa, toinen toistaan mahtavammat istutukset ja kauniit rakennukset kyllä innostivat ihan uudella tavalla kuvailemaan! Välillä tuntuikin, että katselin maisemia enemmän kameran takaa kuin ilman sitä…

Meillä ei ollut mitään karttaa mukana tuolla kierroksellamme, mutta kuin vahingossa tulimme kiertäneeksi suurimman osan nähtävyyksistä. Vanhassakaupungissa nähtävyydet tosiaan ovat todella lähellä toisiaan, ja jo pelkästään ylipäätään seikkailemalla kaduilla, tulee varmasti törmättyä useampaan kohteeseen. Illalla oli hauska katsella hotellihuoneessa kartasta, miten monta paikkaa olimmekin jo löytäneet ilman sen kummempaa suunnistusta.
1b

1f

1c
Pienen hotellissa vietetyn välilevon jälkeen suuntasimme jälleen kaupungille. Koska ulkolämpötila oli reilusti kolmenkymmenen yli, kipitimme suosiolla läheisen ostoskeskuksen viileyteen. Kyseessä oli siis Galleria Riga -niminen paikka, jossa oli liikkeitä kahdeksassa kerroksessa. Meikäläisen kohdalla taisi tapahtua pieni sekoaminen. En yhtään tiennyt, mihin suuntaan olisin mennyt tai missä järjestyksessä kierrellyt. Kaikkea oli vain yksinkertaisesti liikaa!

Illalla harmittelimme, ettemme omista askelmittaria. Olisi ollut hauskaa seurata, paljonko päivän aikana tuli oikein käveltyä. Olimme nimittäin aivan poikki, kun vihdoin saavuimme hotellihuoneeseen. Mietimme pitkään, kykenemmekö enää liikkumaan illalliselle vai jäämmekö suosiolla lepuuttamaan jalkojamme. Nälkä vei kuitenkin voiton, joten suuntasimme hotellin alakerran ravintolaan. Pidemmälle eivät jalat kantaneet… Buffet oli todellinen pettymys. Hintataso oli melko korkea, mutta ruoka ala-arvoista. Eniten harmitti poikaystävän puolesta, hän kun ei löytänyt oikeastaan mitään syötävää. Joimme myös elämämme kalliin puolen litran veden, kuudella eurolla!
1e

1d

a4

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s