Grillailuilta

Tänään sain ihanat ystäväni tänne viettämään grillailuiltaa. Taisimme keksiä grillailun viime kesänä, ja onnistuneelle illalle haluttiin jatkoa tänäkin vuonna. Tosin sillä erotuksella, että enää ei tarvitse käyttää hajoamispisteessä olevaa pallogrilliä tai pelätä koko takapihan peittävän omenapuun syttymistä tuleen.

Nyyttärimeiningillä mentiin jälleen. Omalle kohdalleni jäi jälkiruuan keksiminen ja teko. Olen jo kauan ihaillut muiden blogeissa näkyviä pavlova-kuvia, joten valinta ei ollut vaikea. Bongasin ihanan Elisan blogista helpon oloisen ohjeen ja marssin eilen illalla kauppaan. Ongelmat alkoivat heti. Marenkipohjat olivat loppu. Googlasin marenkipohjan ohjeen ja kipitin tyytyväisenä takaisin kotiin: ohjeessa oli mainittu vain muutama ainesosa, joten mikä voisi mennä pieleen? Kaikki.

Onneksi kuitenkin sain huolestuneen poikaystäväni mukaan kokkaustuokioon. Hän on meistä ehdottomasti taitavampi keittiössä ja muutenkin paljon pedantimpi kuin meikäläinen… Siellä me sitten hääräilimme keittiössämme, rikkoen varmaan lähemmäs kaksikymmentä munaa ennen kuin saimme tarvitsemamme kuusi keltuaista. Sokerin korvasimme tomusokerilla, sillä kummankaan jalat eivät olisi enää rankan päivän jälkeen kantaneet lähikauppaan saakka. Ja mitäköhän vielä… Ai niin! Marenkipohjat tosiaan olivat uunissa valehtelematta varmaan neljä tuntia emmekä siltikään olleet ihan varmoja niiden kypsyydestä. Kaiken kruunasi ystävieni hilpeät viestit, jossa he kertoivat odottavansa jälkiruokayllätystäni kauhunsekaisin tuntein.
pavlova1
Kaikesta huolimatta ilta oli kuitenkin erittäin onnistunut. Oli mahtava nähdä tällä porukalla pitkästä aikaa! Ja kaikista parasta on huomata, että vaikka emme olisi hetkeen nähneetkään, jutut jatkuvat silti siitä, mihin viime kerralla jäimme. Tuntui niin hassulta istua siinä ja muistella, miten aloitimme yhdessä yliopisto-opinnot. Muutamaa vuotta myöhemmin tiemme erkanivat, kun kaikki löysivät oman alansa, kuka mistäkin. Hih, tunsimme olomme niin aikuisiksi jutellessamme häistä ja asunnonostoista. Niin se aika vaan menee!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s