Tänään

kirjat1
lmoittauduin vihdoin yliopistoon läsnäolevaksi ja kävin hakemassa lukuvuositarran opiskelijakorttiini. Syksy on oikeasti täällä. Aina palatessani kampukselle kesän jälkeen, on hauska katsella, miten uudet opiskelijat seikkailevat siellä täällä kysymysmerkkeinä. Muistan itsekin, miten ensimmäisinä yliopistopäivinä olin varma, etten koskaan tule oppimaan kaikkien rakennusten nimiä tai ikinä turvaudu akateemiseen varttiin. Luento- ja tenttisalit tuntuivat suuren suurilta, professorit pelottavan etäisiltä ja koko yliopistomaailma vaan niin kimurantilta. En väitä, että vieläkään olisin ihan perillä kaikesta. Edelleen joudun laittamaan ystävilleni viestiä kysyäkseni, missäköhän rakennuksessa tämä tietty luentosali olikaan tai missä kurssikirjastomme nyt sijaitseekaan (paitsi että käytän kurssikirjastoamme harvoin, se myös tuntuu vaihtavan sijaintiaan pari kertaa vuodessa…).

Nyt, kun käsillä on toivottavasti viimeinen vuoteni yliopistolla, olo on hieman ristiriitainen. Huomaan ajattelevani yhä useammin, että ei enää ikinä. En tule enää hakemaan lukuvuositarraa, en ilmoittaudu enää yliopistoon, en näe uusia fukseja… Haikeaa. Toisaalta taas odotan sitä, että pääsen luomaan omaa uraani, tekemään jotain uutta. En usko, että opiskeluni kokonaan lakkaavat, vaikka maisterin paperit saankin kouraan. Olen kiinnostunut niin monesta asiasta ja haluan kehittää itseäni koko ajan eteenpäin, joten varmasti ainakin avoimen yliopiston kurssit tulevat tutuiksi. Maailmassa on ihan liikaa kaikkea kiinnostavaa asiaa, joista haluan tietää enemmän.

Kuten jokaisena syksynä, lupaan tänäkin vuonna panostaa edellisvuotta enemmän opiskeluun. Tänä vuonna on pakkokin, sillä gradun kirjoittelu alkaa jo muutaman viikon päästä. Saa nähdä, mitä siitäkin tulee. Luvassa on luultavasti muutamia hermoromahduksia, epätoivoa ja toivottavasti lopulta niitä kuuluisia onnenkyyneleitäkin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s