Kesäni

vesi4
Toukokuun alussa tein pientä listaa, jossa suunnittelin, mitä kaikkea haluaisin tänä kesänä tehdä. Nyt, kun viimeinen kesäkuukausi on loppumaisillaan, ajattelin hieman muistella kulunutta kesää ja samalla hieman katsella, sainko listastani mitään tehtyä.

Olin jälleen koko kesän töissä. Lupailen aina itselleni, että ”tänä kesänä olen armollinen ja pidän edes viikon kesäloman”, mutta vielä koskaan se ei ole tapahtunut. Ehkä ensi kesänä taas… Tänä kesänä loman puuttumattomuus ei kuitenkaan sen ihmeellisemmin haitannut, sillä sää ei ollut yhtään kesäinen. En välttämättä kaipaa kesälläkään älytöntä kuumuutta, vaan pärjään ihan hyvin hieman viileämmässäkin. Sen sijaan en voi sietää sadetta ja ainaista harmautta. Juttelimme asiasta ystäväni kanssa, ja hän myönsi olevansa samanlainen: kunhan on kuivaa ja poutaista, kaikki on hyvin. Helleaalloista viis!
vesi3
Nyt kuitenkin siihen listaan. Näin jälkikäteen tarkasteltuna tajusin, että juuri mikään listan kohdista ei toteutunut! En pelannut mölkkyä puistossa, kertaakaan en suunnistanut jokilaivoille enkä myöskään aloittanut gradun kirjoittamista. Aika surkeaa, eikö! Mölkyn pelaaminen tai jokilaivoilla hengailu ei vain kiinnostanut, sillä aina tuntui joko satavan vettä tai olevan jäätävän kylmä. Tein myös todella paljon töitä, joten usein myöskin oma kotisohva tuntui erittäin houkuttelevalta ajatukselta. Näistä samoista syistä myös mökkeily ja veneily jäivät tänä vuonna pelkiksi haaveiksi…

Naantalissa sen sijaan tuli käytyä useammankin kerran. Ihana kesäkaupunki – edelleen! En vaan voi lakata ihailemasta sen kauneutta! Siellä tuli myös toteutettua toinenkin listan asia, nimittäin auringonnousuun asti valvominen. Yö oli kieltämättä aika erityislaatuinen ja tulee varmasti säilymään muistoissani pitkään! Kävin myös yksillä festareilla (ensi vuonna on pakko skarpata tämän suhteen!) ja pääsinpä vielä ulkomaillekin! Pyöräily ja ratsastus jäivät taas hieman vähemmälle, mutta niitä tuli kuitenkin tehtyä.
vesi2
Kesäni oli siis aika erilainen, mitä olin alkuun ajatellut. Vaikka kuulostikin ehkä tylsältä, etten saanut juuri mitään listan kohdista tehtyä, en silti pidä kesääni epäonnistuneena. Päinvastoin. Ehdin näkemään ystäviäni kaikesta kiireestä ja aikatauluongelmista huolimatta. En ehkä päässyt ratsastamaan monta kertaa viikossa, mutta ne kerrat, kun kaviokkaan selkään kiipesin, olivat todella onnistuneita. En pelannut mölkkyä, mutta istuin työkavereiden kanssa iltaa pitkälle yöhön lähipuistossa. Tein paljon uusia asioita, joista en osannut alkukesästä haaveillakaan.
vesi1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s