Yksityiskohtia

Valkoinen ja pelkistetty olivat pari vuotta sitten sanat, jotka kuvasivat parhaiten sisustustyyliäni. Kaksioni oli lattiasta kattoon valkoinen eikä missään näkynyt mitään ylimääräistä, kuten valokuvia tai koriste-esineitä. Jälkeenpäin mietittynä adjektiivijonon jatkoksi olisivat sopineet myös kylmä ja persoonaton. Koska sellainenhan se oli. Kuka tahansa olisi voinut asua siellä. Mikään osa kodistani ei kertonut, että siellä asuu nainen. Tai opiskelija. Tai yhtään mitään muutakaan.

Rakastan edelleen vaaleita sävyjä, mutta haluan, että koti on asutun näköinen. Lämmin ja kutsuva. Muistan, miten alkuaikoina sain vilunväristyksiä kolmiomme tummasta puulattiasta ja harmaasta tehosteseinästä. Kaikki näytti muka liian synkältä ja tunkkaiselta. Nyt olen kuitenkin tottunut ja aika paljonkin ihastunut. Toki pöly ynnä muut näkyvät tummasta lattiasta paremmin kuin vaaleasta, mutta tuleepahan tartuttua imurinvarteen useammin. Ja kieltämättä, tumma lattia luo kaivattua kodikkuutta ja lämpöä.

Tumman lattian lisäksi olen oppinut arvostamaan kotien pieniä yksityiskohtia. Olen edelleen melko nirso, mutta sitten joskus sattuu niin, että löytää jotain äärettömän söpöä. Niin kävi Tallinnassa. Olin jo jättämässä tämän hyllylle, mutta ulko-ovella tein täyskäännöksen. Onneksi.img_3215Olen myös huvittavan innoissani tarjottimestamme. Kaikki nämä vuodet olen pitänyt tarjottimia hieman turhana keksintönä. Mielipiteeni saattoi toki johtua siitä, että söin aina vain ruokapöydän ääressä eikä ruokia tai ruokailuvälineitä koskaan tarvinnut kuljettaa sen pidemmälle. Edelleenkin nautin ruokani toki mieluiten ruokapöydän ääressä, mutta olen keksinyt tarjottimelle muita käyttötarkoituksia. Säilytän siinä hedelmiä, kuljetan tee- ja kahvikuppeja parvekkeelle, kasaan siihen kiireessä lukematta jääneet lehdet ja muun postin…img_3216

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s