4 faktaa Kööpenhaminasta

_mg_9723

1. PIENI MERENNEITO -PATSAS

Tämä Kööpenhaminan symboli on kooltaan todella pieni. Itse ainakin tulin hämmästelleeksi, että tuoko se nyt sitten on. Patsas-parka on joutunut myös ilkivallan kohteeksi, ja ensimmäisen kerran merenneidon pää leikattiin irti vuonna 1964. Päätä ei koskaan löytynyt ja sen tilalle jouduttiin valamaan uusi. Patsaan pää on irrotettu myös vuosina 1990 ja 1998.


2. TERVEYSINTOILU

Tältä ei Köpiksessä voi välttyä! Vihersmoothieita, hedelmäkulhoja ja valmiita salaattiannoksia silmänkantamattomiin… Joka puolella näkyy tyylikkäästi pukeutuneita ihmisiä, jotka ovat yhdistäneet trenssitakkeihinsa lenkkarit. Herkkujen (erityisesti karkkien) löytäminen ei ollutkaan kovin helppoa Kööpenhaminassa, ja kahviloissakin tarjottiin leivosten sijaan mieluummin toast skageneita tai pieniä salaattiaterioita.


_mg_9948
3. PYÖRÄILY

Moni varmasti tietää, että Tanska on oikea pyöräilymaa. Tätä ei kuitenkaan oikeasti pysty ymmärtämään, ennen kuin sen itse kokee ja näkee. Polkupyöriä ja pyöräilijöitä on koko ajan, kaikkialla, paljon. Pyöräilijöille on omat tiensä, kaistansa ja liikennevalonsa. Lisäksi heitä kunnioitetaan aivan eri tavalla kuin vaikkapa täällä Turussa!


4. TIVOLI

Kööpenhaminan keskustassa sijaitseva Tivoli on maailman toiseksi vanhin huvipuisto! Vuonna 1843 avatussa huvipuistossa oli aluksi vain kaksi laitetta, karuselli ja vuoristorata._mg_9951

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s