Polttarit

Lauantaina juhlimme rakkaan ystäväni polttareita täällä Turussa. Tuntuu hassulta olla niin vanha, että häissä juhlitaan vanhempien sukulaisten sijaan ystäviä!

Morsiamen aamu alkoi suunnistustehtävällä. Me polttarivieraat olimme suunnitelleet omiksi rasteiksemme sellaiset paikat, joissa olemme tehneet jotain ikimuistoista tulevan morsiamen kanssa. Omaksi paikaksi valitsin Jäätelöbaari Harmonian (Brahenkatu 2), sillä siellä olemme muun muassa maistelleet maailman parasta kirsikkapirtelöä ja pitäneet sateensuojaa, kun varmasti yksi Turun pahimmista ukkosmyrskyistä yllätti meidät. Jouduimme istumaan kahvilassa monen monta tuntia, sillä kadut lainehtivat vedestä ja salamat iskivät pelottavan lähelle…
Oma rastini oli järjestyksessä toinen, joten pääsin kivasti paitsi kiertelemään Turkua myös lukemaan ja kuulemaan muiden polttarivieraiden jättämiä vihjeitä. Me alkupään sankarit olimme selvästi runoilleet ihan liian vaikeat vihjeet, mutta onneksi loppua kohden helpotti!

Suunnistuksen jälkeen tuleva morsian vietiin pikakampaukseen, jonka aikana me muut kävimme nopeasti ostamassa pientä purtavaa yhteistä illanviettoa varten. Olimme myöhemmin menossa vielä Blankoon (Aurakatu 1) illalliselle, joten mistään kovin suurista ruokaostoksista ei ollut kyse.

Päivä jatkui erään polttarivieraan luona. Siellä morsiamelta kysyttiin kinkkisiä kysymyksiä avioliittoon ja tulevaisuudennäkymiin liittyen. Lisäksi me vieraat olimme tuoneet omat lapsuudenkuvamme, joiden perusteella morsiamen piti arvata, kuka missäkin kuvassa oli. Ilmeisesti emme ole vuosien varrella juurikaan muuttuneet, niin helpon tuntuisesti morsian pystyi kuvien henkilöt heti nimeämään!

Blankon ruokailun jälkeen kävimme Laiturin Bingossa (Itäinen Rantakatu 60). En olisi ikinä kuvitellut innostuvani bingosta, mutta pakko myöntää, että useimmiten istumme lauantaisin alkuillasta Laiturissa bingolaput kourassamme. Paikassa on aina todella hyvä tunnelma, porukka on aina yhtä innoissaan mukana touhussa ja mikä parasta, pääsen kilpailemaan. Vaikkei sitä ehkä päällepäin uskoisi, olen todella kilpailuhenkinen ja haluan aina olla kaikessa paras, oli kyse sitten korttipelistä tai tennisturnauksesta. Kovasta tsempistä ja taistelutahdosta huolimatta tälläkään kertaa kukaan porukastamme ei voittanut Bingosta mitään… Kyseessä oli viimeinen Bingo ennen kesää, joten katsellaan syksymmällä uudestaan!

Laiturin jälkeen kello alkoi olla sen verran, että lähdimme suuntaamaan Turun yöhön. Matkalla keskustaan törmäsimme muutamaan polttariporukkaan, ja pistimmekin morsiamen suorittamaan vielä muutaman tehtävän ennen baariin siirtymistä. Morsiamen toiveesta tehtäviin ei liittynyt nolaamista tai muuta ”typerää”, mutta kyllä niiden toteuttamiseen sai luovuutta käyttää.

Päivästä jäi todella mukava fiilis, ja mikä parasta, myös morsian tuntui nauttivan koko päivän. Lisäksi paikalle olivat päässeet yhtä lukuunottamatta kaikki kutsutut, joten naurua ja hauskoja juttuja riitti koko päiväksi!

Postauksen kuvista kiitos Marketalle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s