Suolla

Juhannuksesta on selvitty hengissä. Kuten muutamana aikaisempanakin vuonna, oli tämäkin juhannus melko rauhallinen. Vaikka en erityisemmin pidäkään ajatuksesta kaupungissa vietetystä keskikesän juhlasta, on pakko myöntää, että kaikkialla oli tänään ihanan rauhallista ja hiljaista. Ei liikenteen ääntä, ei kiireisiä ihmisiä, ei ohikiitäviä pyöräilijöitä. Siitäkin huolimatta aion juhlia ensi vuonna mökillä, mieluiten meren äärellä.

Koska en täällä kaupungissa päässyt nauttimaan mökkitunnelmasta tai voinut ihailla kokkoja, oli juhannustunnelmaa tänään lähdettävä hakemaan, mistäpä muualtakaan kuin metsästä. Nakkasimme koiruuden takapenkille ja lähdimme ajelemaan läheiselle luonnonsuojelualueelle, Pomponrahkalle. Olen lenkkeillyt siellä joskus aikaisemminkin, mutta ne kerrat ovat aina jostain syystä ajoittuneet loppusyksyyn tai talveen. Halusin kuitenkin kokea paikan myös kesällä, joten sinne oli päästävä. Näin jälkikäteen sanottuna reissun olisi voinut jättää tekemättä. Ei maisemien tai itse lenkin, vaan seuralaisten takia. Kyllä, kimpussamme pyörivät varmasti kaikki Turun itikat, paarmat ja mäkärät. No, emme ainakaan jääneet hidastelemaan, päinvastoin! Yritimme karistaa verenimijät reippaalla lenkkeilyllä, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Inisijöistä huolimatta suosittelen lämpimästi Pomponrahkaa, mikäli kaipaa välillä hieman erilaisempaa lenkkimaisemaa. Kyseessä on siis noin 135 hehtaarin kokoinen soinen luonnonsuojelualue Kuninkojan ja Turun Lentoaseman välittömässä läheisyydessä. Vaikka alue onkin isojen teiden varrella, ei liikenteen melu kuulu metsään juuri lainkaan (ainakaan näin juhannuspäivänä…). Lisäksi maasto on omaan makuuni sopivan monipuolista: lenkin aikana pääsee talsimaan pitkät pätkät pitkospuilla, mutta myös tasapainoilemaan juurakossa. Eräs mäyräkoira tuntui myös olevan lenkistä kovin innoissaan…

Koska olimme lenkkeilemässä, ei kameraa tietenkään tullut kannettua mukana. Kuvituksena tällä kertaa siis (ainakin omasta mielestäni) melko hyvälaatuisia kännykkäkuvia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s