Musta hammastahna

img_3165Taas uusi juttu kokeilussa, nimittäin musta hammastahna!

Hampaat on aina olleet mulle hieman arka aihe. Niihin liittyy niin paljon ikäviä muistoja, epävarmuutta ja harmiakin. Ensinnäkin, minulla on ihan järjetön hammaslääkäripelko, joka juontaa juurensa ala-asteelle saakka: silloin maitohampaani eivät irronneet rautaisten tieltä, joten niitä jouduttiin repimään irti – ilman puudutusta. Tämän jälkeen kuvioihin tulivat muun muassa narskuttelu (, joka on vain pahentunut vuosien saatossa) ja vinot alahampaat, joihin en koskaan pyynnöistäni huolimatta saanut rautoja. Myöhemmin myös runsas teenjuonti teki tehtävänsä, ja jo valmiiksi kammottava hammasrivistöni sai vielä kellertävän sävynkin, säännöllisestä harjauksesta huolimatta…

Nykyään tilanne hampaiden kanssa on ihan ookoo. Pelkään edelleen hammaslääkäreitä kuollakseni ja narskutus on vain pahentunut vuosien saatossa. Teetä en enää juo ja hampaita olen valkaissut kerran kotikonstein, valkaisuliuskoja käyttämällä. Tietenkin hampaat voisivat aina olla valkoisemmat, joten kun tämä ”ihmetahna” osui silmiini apteekkireissulla, oli se otettava testaukseen.
img_3168Ja eihän kyseessä olisi ihmeaine, ellei siihen liittyisi ylistyssanoja: Tuotteen luvataan valkaisevan hymyn ilman kiillevaurioita sekä vahvistavan kiillettä ja auttavan vihlontaan. Lisäksi tahnaa voi käyttää päivittäin rajoituksetta ja se sopii erityisesti juuri ruuan tai juoman aiheuttamiin värjäytymiin sekä ylläpitämään hampaidenvalkaisun jälkeistä tulosta.

Minkälaisia omat kokemukseni sitten ovat? Ensinnäkin sanottakoon pieni varoituksen sananen kaikille tahnasta haaveileville: kyseessä on todellakin musta, jämäkkä aine. Sitä ei todellakaan kannata roiskia ympäri kylppäriä, ellei halua joutua kuuraamaan oikein kunnolla. Kaikki roiskeet kannattaa siis huuhdella heti, sillä hiemankaan myöhemmin työtä on huomattavasti enemmän…  Toiseksi, maku. Vaihtoehtoja on kaksi, vahvempi raikas lime-minttu ja mieto lime-minttu. Otin itse tuon vahvemman ja täytyy sanoa, että olen hieman pettynyt. Suuhun jää kyllä raikas maku, mutta odotin itse enemmän. Varsinkin, kun apteekkari kehui tuotetta super raikkaaksi. Ei siis mikään makuelämys, mutta ei kai hammastahnan tarvitsekaan olla.

Entäs sitten valkaiseva vaikutus? Kyllä toimii – sekä omasta että muiden mielestä. Käyttökertoja on takana kuitenkin vasta noin kymmenen, joten uskon tuloksen olevan näkyvämpi, kun tuubi alkaa vedellä viimeisiään. Olen siis pessyt hampaat tällä vain aamuisin, sillä jotenkin luotan ”tavallinen hammastahna” + sähköhammasharja -kuvioon enemmän. Josta tulikin mieleeni, että tätä tahnaa kannattaa tosiaan käyttää tuon pakkauksessa mukana tulevan mustan harjan kanssa. Ettei käy niin, että sähköhammasharjan pää muuttuu valkoisesta likaisen harmaaksi…

img_3170

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s