Let’s talk about money

IMG_3934.jpgRaha on mielestäni yksi mielenkiintoisimmista aiheista! Olen muutenkin todella utelias ihminen ja valehtelisin, jos väittäisin, ettei muiden rahankäyttö kiinnostaisi minua ollenkaan. En niinkään ole kiinnostunut siitä, minkä verran kukakin tienaa, vaan lähinnä siitä, miten ihmiset käyttävät rahansa. Mikä koetaan tärkeänä?

Tänä keväänä olen puhunut kavereideni kanssa todella paljon raha-asioista. Aihe on aina enemmän ja vähemmän huulilla opiskelijoiden kesken, mutta nyt kun moni meistä on siirtymässä täyspäiväisesti työelämään, aihe tuntuu entistä mielenkiintoisemmalta. Millaiset tulot tekisivät sinut onnelliseksi? Millä summalla pärjäät kuukaudessa? Paljonko pitää laittaa säästöön? Mitä varten säästät: asuntoa, autoa tai matkaa varten? Vai ihan muuten vaan pahan päivän varalle?IMG_3930Innoistuimme aiheesta ystävieni kanssa niin paljon, että päätimme jokainen pitää kirjaa huhtikuun tuloista ja menoista, jokaiselta päivältä. Kuukauden lopuksi vertaisimme sitten näitä budjetteja toisiinsa ja toivottavasti oppisimme jotain rahankäytöstämme. Teimme taulukointia varten kahdeksan kategoriaa:

1.ASUMINEN
– vuokra
– osamaksut
– vakuutukset
– puhelinlaskut ym.


2. RUOKA

– kauppaostokset  (sis. myös esim. vessa- ja talouspaperin, pyykinpesuaineet ja hammastahnat)
– siirrot yhteiselle ruokatilille, jos sellainen on


3. KULTTUURI & VAPAA-AIKA
– harrastukset
– leffa- ja pääsyliput
– ulkona syömiset ja juomiset


4. VAATTEET
– vaatteet
– kengät
– asusteet


5. KOSMETIIKKA
– meikit
– hiusvärit
– kauneudenhoitotuotteet
– kampaamo- ja kosmetologipalvelut ym.


6. MATKUSTUS
– bensat
– hotellit
– bussikortit
– taksimatkat
– bussi-, juna- ja lentoliput


7. MUU
– kaikki, mikä ei sovi muihin kategorioihin
– jonkinlaiset selitykset perään


8. SÄÄSTÖÖN
paljonko tuli säästöjä millekin tilille

IMG_3932Olen todella innoissani tästä ”kokeesta”! Ennen kaikkea toivon listauksen myötä huomaavani sellaisia asioita, joissa voisin tulevaisuudessa säästää enemmän. Haluaisin siis pystyä huhtikuun jälkeen karsimaan turhia menoja entistä paremmin. Toki kuukausi on lyhyt tutkailuaika, mutta antanee se kuitenkin jonkinlaista osviittaa siitä, mihin ne meikäläisen hiellä ansaitut palkkarahat oikein katoavat…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s