Café Art

IMG_3979

Jokirannan Café Art (Läntinen Rantakatu 5) on ja tulee varmasti aina olemaan minulle merkityksellinen kahvila. Siellä istuin ensimmäisen kerran turkulaisena, ensimmäisen turkulaisen ystäväni kanssa ja muistan ihmetelleeni, miten ihmeessä löydän oikean bussin kotiin. Vapisevin käsin kannoin tarjotinta pöytään ja selitin uudelle ystävälleni, miten aion selviytyä yliopistosta ennätysajassa ja miten selvät tulevaisuudenkuvat olenkaan maalaillut mieleeni.

Ensimmäisestä Café Art -kokemuksesta on kulunut aikaa jo 6,5 vuotta. Elämä ei ole mennyt ihan niin, kuin tuolloin suunnittelin. En valmistunut ennätysajassa enkä löytänyt heti unelmieni työpaikkaa. Olen kuitenkin löytänyt sielunkumppaneita, todellisia ystäviä. Rakkauden. Vastoin kaikkia odotuksia, olen myös rakastunut Turkuun. Ei ole mitään kauniimpaa kuin jokiranta elokuisena iltana. Ei vain ole.

Viime viikolla eksyimme jälleen ystävieni kanssa kyseiseen kahvilaan. Kuten aina, keskustelunaiheet vaihtelivat opiskelun, töiden, rahan ja parisuhteen välillä. Joskus mietin, miltä juttumme ulkopuolisten korviin kuulostavat. Saatamme ensin manata sadekuuroa, sen jälkeen mietiskellä elämän tarkoitusta ja sitten vielä miettiä, minkälaiseen laukkuun kannattaisi seuraavaksi investoida. Hassua, miten jotkut asiat eivät vain koskaan muutu…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s