Seuraavaksi Saksaan

IMG_3996.jpg

Maailman parhain siskoni täytti alkukuusta 25 vuotta. Huh, tuntuupas oudolta kirjoittaa se tähän. Ehkä siksi, että omista kaksikymppisistä tuntuu olevan vain muutama vuosi aikaa… Niin se aika vaan rientää!

Kun rupesimme perheeni kanssa pohtimaan, mitä siskolleni ostettaisiin lahjaksi, otin melko äkkiä esiin K:n toiveen päästä vihdoin ja viimein Saksaan. Ja pian sainkin olla taiteilemassa (…) pikkuisia vinkkilappuja, joiden perusteella siskoni piti arvata, mitä saisi lahjaksi. Ilmeisesti olen suosinut aiempina vuosina liikaa lahjakortteja, sillä hetken aikaa sisareni ihan tosissaan uskoi, että olin päätynyt taas vaateliikkeen lahjakorttiin. Synttärisankarin ilme oli kyllä odottamisen arvoinen, kun hänelle lopulta selvisi, että kesäkuussa matkustaisimme minilomalle Saksaan! (Oikeasti mieluisten) lahjojen antaminen on vaan parasta!

Olemme siskoni kanssa haaveilleet Saksan reissusta siitä saakka, kun aloitimme saksan kielen opiskelut ala-asteella. Puhuimme aina, miten seuraavana kesänä menisimme joko perheen kanssa tai kaksin kokeilemaan, mihin kielitaitomme riittäisi. Perheen kanssa kävimme Itävallassa, mutta muuten saksankieliset maat ovat jääneet meiltä molemmilta kokematta. Voitte siis vain kuvitella, miten innoissaan me molemmat olemme tästä reissusta!

Siskoni on käynyt useampana iltana luonani lukemassa saksalaista Einverstanden-kielioppikirjaa ja olemme yhdessä tehneet jo alustavaa suunnitelmaa siitä, mitä kaikkea haluaisimme reissun aikana ehtiä nähdä ja kokea. Ja vaikka kyseessä onkin siskoni synttärimatka, on hän onneksi kuunnellut myös meikäläisen ideoita. Yhdessä olemme ihailleet kuvia Berliinin muurista ja haaveilleet Anna Blumen brunssipaikasta! Kesäkuu, miksi olet niin kaukana?

Ja totta kai, sen kerran kun toimin matkanjohtajana (…) kommelluksilta ei ole myöskään vältytty. Ei edes tässä vaiheessa. Kaikkihan alkoi siitä, että nappasin meille väärät lennot. Tai oikeat lennot, mutta väärään aikaan. Selvittelimme tätä virhettä vuorokauden. Kyllä. Linjat kävivät kuumina moneen eri suuntaan, kun lopulta kenelläkään ei enää ollut käsitystä siitä, oliko meillä kenties jotkut lentoliput jonnekin. Lopulta kaikki kuitenkin selvisi – ainakin toivottavasti. Jostain kumman syystä näen mielessäni jo tilanteen, kun seisomme laukkujemme kanssa terminaalissa eikä meillä olekaan minkäänlaisia lippuja yhtikäs minnekään. Mutta sen näkee sitten. Kiva, että on jotain jännitettävää kuitenkin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s