KITCHENTIME – ei enää ikinä

IMG_4040
Olen ihminen, joka tykkää antaa palautetta – sekä positiivista että negatiivista.  Minusta on kiva kehua tai kiittää loistavasta asiakaspalvelusta, mutta myös sanoa, jos koen siinä olevan parannettavaa. Olen niitä, jotka täyttävät asiakastyytyväisyyslomakkeita ja piirtelevät sydämiä tai surunaamoja palautelappujen reunoihin. Kuitenkin todella harvoin käy niin, että minulla palaa totaalisesti pinna johonkin yritykseen. Tällä kertaa kuitenkin kävi niin.

Mistä aloittaisin? Olipa kerran salaatinottimet ja neljä tablettia, joiden piti saapua kahden viikon päästä tilauksesta. Viime vuoden puolella. Kaksi viikkoa vaihtui ensin kuukauteen, sitten kahteen… Lopulta, melkein puolen vuoden odottamisen jälkeen tuotteet ovat vihdoin minulla. Ei paha, eihän? Eipä.

Viestejä on kuukausien aikana vaihdeltu molempiin suuntiin. Lähinnä minun aloitteestani. Minun olisi pitänyt maksaa lasku, vaikka tietoa siitä, tulenko koskaan saamaan tuotteita ei ollut. Mihinkään ei saanut selvää vastausta. ”Pahoittelen”, ”selvitän asiaa” ja ”voit myös perua tilauksesi” taisivat olla asiakaspalvelun käytetyimmät fraasit. Iltamyöhään lähetetyissä viesteissä toivotettiin aina myös ”hyvää päivänjatkoa kaikesta huolimatta!” Argh. Jos haluan tarkkoja päivämääriä ja tietoa siitä, onko tuotteita ylipäätään olemassa eivät yllä olevien kaltaiset vastaukset auta minua laisinkaan.

Meno alkoi olla jo kaikessa surkeudessaan huvittavaa. Jossain vaiheessa tilauksestani tulikin yksi suuri vitsi. Kaveripiirissä ja kahvihuoneessa veikkailtiin, milloin pakettini vihdoin saapuisi, vai saapuisiko koskaan. Villeimmät löivät jopa vetoa, ja suurin osa paketin saapumisajankohtaa koskevista veikkauksista osui loppuvuoden elo-marraskuulle. Miksiköhän? Joukosta löytyi myös vankka joukko niitä, joiden mielestä tilaus ei koskaan saapuisi perille asti. Pakko myöntää, että saadessani saapumisilmoituksen tekstarilla, piti hetki miettiä, että nytkö tämä vihdoin oikeasti tapahtuu…

Mitä tästä opin? Muutamankin asian. Ensinnäkin, en enää koskaan tilaa kyseisestä nettikaupasta mitään (ja tuskin moni kaverinikaan…) ja toiseksi aion jatkossa paremmin selvittää uusien, minulle entuudestaan tuntemattomien kauppojen taustoja. Lisäksi aion lukea asiakaspalautteita ja -kokemuksia ennen tilausta. Voin kertoa, etteivät ne kyseisen kaupan kohdalla kovin mairittelevia olleet muillakaan…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s