Autolla Viroon?

_DSC3653.jpg
Ennen Saksaan lähtöä olisi ehkä ihan hyvä saada nämä maaliskuista Viron reissua koskevat postaukset vihdoin alta pois… Joten tässäpä teille viimeinen osa!

Kun kerroin ystävilleni, että olemme lähdössä Viroon omalla autolla, saimme paljon ihmettelyä ja jopa kauhisteluja osaksemme. Uskallatteko oikeasti? Aluksi ystävieni silmien pyörittelyt lähinnä huvittivat, mutta pakko myöntää, että noin kymmenen minuuttia Tallinnan liikennettä liian läheltä seurattuani aloin itsekin epäillä ideamme järkevyyttä…

Aloitetaan vaikka siitä, että olen Suomessa oppinut siihen, että yksisuuntaiset ovat yksisuuntaisia ja liikennevalot siinä mielessä pyhiä, että vihreällä saa mennä, mutta punaisella ehdottomasti ei. Virossa taas… Kaikki tuntuu olevan sallittua, kunhan pääsee nopeammin määränpäähänsä. Näimme niin törkeitä punaisia päin ajoja, suunnanvaihtoja ja yksisuuntaisilla väärään suuntaan ajelemista, etten loppureissusta jaksanut yllättyä enää oikein mistään. Myös nopeusrajoitukset tuntuivat olevan ennemminkin koristeina ja jos noudatit niitä, olit se liikenteen hidas etana, jonka muut ohittivat torvet soiden ja keskarit pystyssä…

Mitä autollisesta Viron reissusta sitten jäi mieleen?

P L U S S A T

– Totta kai auto helpottaa reissaamista ja mahdollistaa liikkumisen kauemmas Tallinnasta. Me kiertelimme auton kanssa Tallinnan lisäksi muun muassa Äesmäellä, Keilassa, Koplissa, Türisalussa ja Hiidenmaallakin! Veikkaan, että ilman autoa olisimme jääneet pyörimään Tallinnaan.

– Autollisena pääsee helpommin näkemään sitä ”oikeaa Viroa” Tallinnan ulkopuolella. On myös hienoa kuulla suomen sijaan viron kieltä.

– Pakko mainita sellainenkin itsestäänselvä asia, että auto mahdollistaa tehokkaamman shoppailun. On kivaa, kun kassit saa vietyä autoon säilytykseen ja toisaalta taas auton kanssa pääsee myös sellaisiin ostoskeskuksiin, joihin ei muuten ehkä tulisi mentyä. Rocca Al Mare oli itselle ainakin tervetullutta vaihtelua sataman kauppoihin.

M I I N U K S E T

– Kuten alussa totesin, liikenne Virossa on melko… mielenkiintoista..

– Autoillessa pitää varata paljon aikaa: muutaman kilometrin matkaan saattaa (erit. satama-alueella) kulua todella paljon aikaa!

– Tallinnassa ja varsinkin sen ulkopuolella tiet ovat paikoin todella huonokuntoisia.

– Tiet ovat myös melko kapeita. Tämä johtuu siitä, että autojen määrä on kasvanut niin nopealla vauhdilla, että lisäkaistoja on jouduttu tekemään melko pikaisella aikataululla. Tämä on käytännössä tarkoittanut sitä, että esimerkiksi entiset kolmikaistaiset tiet on vain ”pilkottu uusiksi”, jotta on saatu yksi kaista lisää.

– Pysäköinti Tallinnassa on suhteellisen kallista. Kaupungin ulkopuolella pysäköinti taas harvoin maksaa mitään.

_DSC3648

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s