Kokemuksia Kirppis-Center Manhattanista

IMG_4129.jpg
Päätimme siskoni kanssa viedä vaatteita myyntiin Turun Manhattanin kirppikselle. Olimme itse käyneet siellä muutaman kerran ihmettelemässä ja todenneet, että paikassa käy paljon ihmisiä.

Aloitimme myyntirupeamamme varaamalla pöydän kymmeneksi päiväksi. Hieman tosin epäilimme, riittäisikö meillä myytävää niin moneksi päiväksi. Huoli oli turha, sillä kymmenennen päivän jälkeen päätimme jatkaa vuokra-aikaa vielä viikolla, sillä tavaraa ei ollut mennyt suunnitellusti kaupaksi. Samalla päätimme myös läiskäistä -50% -lapun pöytäämme, sillä halusimme päästä mahdollisimman monesta vaatteesta eroon. Täytyy myöntää, että hieman kirpaisi alentaa jo valmiiksi halpoja hintoja puolella. Upouusia (laput kiinni) vaatteita myytiin parin euron hinnoilla… Ja kyllä, myynti selvästi vilkastui alennusmyynnin myötä.

Ajattelin siskoni kanssa listata muutamia plussia ja miinuksia Kirppis-Center Manhattanista, jos joku vaikka miettii pöydän varaamista sieltä. Todettakoon tässä kohtaa, että meillä ei ole aiempaa kokemusta Turun alueen kirpputoreista myyjän näkökulmasta. Sen sijaan Lohjan ja Salon alueen kirpputorit ovat vuosien varrella tulleet tutuiksi ja niissä myynti on ollut huomattavasti parempaa…

Ja koska positiiviset jutut on kivempi jättää viimeisiksi, lähdetään tällä kertaa miinuspuolien kanssa liikkeelle.

IMG_4127

M I I N U K S E T

– Vaikka toisin voisi kuvitella, kirppismyynti vie todella paljon aikaa. Ainakin, jos tavaraa on menossa myyntiin läheskään yhtä paljon kuin meillä… Hinnoittelimme vaatteita, kenkiä ja laukkuja yhden kokonaisen päivän. Kirjoitimme paitsi hintalaput myös omat lomakkeet ”kirjanpitoa” varten.

– Hinnoittelun jälkeen alkaa – jos mahdollista – vieläkin työläämpi vaihe. Kirpputorilla on nimittäin käytävä päivittäin. Myyntipöytää pitää siivota houkuttelevamman näköiseksi: samoja vaatteita viikataan päivästä toiseen ja ripustetaan rekille. Lisäksi aikaa kuluu koko kirppisalueen läpikäymiseen: toisten pöydistä tai ”laputtomista tuotteista” saattaa löytyä omaisuuttasi, joka täytyy tietenkin palauttaa omalle paikalleen. Vaikka työtä ei kuulostakaan olevan paljon, meni meillä aina reilu tunti jokaisella kirppiskäynnillä. Kannattaakin miettiä ennakkoon, sopivatko Manhattanin aukioloajat omiisi: kirppis on viikolla auki 10-19 ja viikonloppuisin 10-16.

– Kirppispöytämme sijaitsi Manhattanin ”uudella alueella” ja oli siis hieman syrjässä. Lähes jokaisella kerralla, kun olimme järjestelemässä pöytäämme kuulimme jonkun ihmettelevän, että ”vieläkö tää jatkuu tänne?”. Uskon siis, että moni (potentiaalinen) kirppiskävijä ei koskaan löytänyt pöytämme luo.

– Vaatteita katosi myös jonkin verran. Toki tiesimme tämän ja se riski pitää aina ottaa, kun tavaroita vie kirpputorille myyntiin. Meidän pöydästämme lopullisesti (niitä ei löytynyt muista pöydistä eikä laputtomista) kadonneet tuotteet olivat kaikki upouusia, käyttämättömiä ja ”ajankohtaisia”: farkkushortseja pitsiyksityiskohdilla, kesämekkoa ja kuvioituja ”festaritoppeja”.

IMG_4125.jpg

P L U S S A T

– Asiakaspalvelu! En ole Turku-vuosinani saanut koskaan missään näin hyvää ja ystävällistä palvelua kuin Manhattanin kirpputorilla. Henkilökunta jaksoi aina neuvoa hymyssäsuin, vaikka kerran mekin tulimme kysymysryöpyn kanssa Info-pisteelle vain muutama minuutti ennen sulkemisaikaa (olin katsonut aukioloajat väärin, muuten en harrasta tällaista viimetippailua). Jos joku Kirppis-Center Manhattanin henkilökunnasta joskus sattuu tätä lukemaan, niin kiitos. Olette ihan huippuja!

– On mukavaa, kun myyntiä voi seurata reaaliaikaisesti netistä. Kirpparikalle-sivuilta näki heti, mikä tuote (nro) oli mennyt kaupaksi mihinkin hintaan. Tietoja pystyi myös lajittelemaan sekä myyntipäivän että tuotenumeron mukaan – nerokasta!

* * * * *  

L O P P U T U L O S

Loppujen lopuksi saimme matkakassaamme kerrytettyä lentolippujen verran. Vaikka alussa pyrimmekin välttämään kaikenlaisia arvioita siitä, miten hyvin tai huonosti myynti tulee menemään olimme hieman pettyneitä lopputulokseen. Meillä kun oli oikeasti hyvää tavaraa myynnissä. Toki voi olla, että vihdoin alkanut kesä rajoitti kävijöitä muutenkin – mene ja tiedä.

Entä varaisimmeko uudestaan pöydän Manhattanilta? Luultavasti. Mutta emme ainakaan ihan heti. Voi olla, että ennen mahdollista seuraavaa pöytävarausta käymme kokeilemassa onneamme jäljellle jääneiden vaatteiden kanssa Länsikeskuksessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s