Mitä opin matkalla?

Kassialmasta reppureissaajaksi. Lähdimme Berliiniin matkalaukun ja kahden käsilaukun kanssa. Omassa käsilaukussani kannoin muun muassa kahta järkkäriä, videokameraa ja vesipulloa. Ensimmäisen päivän aikana käteni ja erityisesti hartiani tekivät kuolemaa eikä kameran jatkuva kaivaminen laukusta houkutellut enää ollenkaan, päinvastoin.  Seuraavana päivänä suuntasimme reppukaupoille, ja se oli varmasti järkevin tekoni koko loman aikana. Hankimme molemmat siskoni kanssa reput, ja kyllä! Elämä helpottui huomattavasti. Voin vannoa, etten ota enää yhdellekään reissulle isoa käsilaukkua mukaan…

Vähemmän on enemmän – ainakin matkalaukussa. Berliinin reissu opetti minulle monta asiaa: en tarvitse neljän päivän reissulle kolmea paria kenkiä (enkä varsinkaan niitä korkkareita, kun tarkoitus on jalkaisin tutkia kaupunkia mahdollisimman paljon), kahdeksaa paitaa tai kahta hammastahnaa. Tekisi mieli muistuttaa itseään myös siitä, että niitä muutaman euron rättikauppoja on kaikkialla, eli vaikka unohtaisinkin jonkun tärkeän (tai ”tärkeän”) rievun kotiin, jäisin kyllä henkiin. Ei siis kannata pakata laukkua niin, että jo lähtiessä matkalaukku painaa pari sataa grammaa vaille maksimikilomäärän. On huomattavasti rennompaa shoppailla reissussa, jos/kun jotain kivaa tulee vastaan, kun ei tarvitse jo ensimmäisen sukkaparin kohdalla miettiä, montako grammaa olikaan matkaa maksimikilomäärään…

Pelkkä fish eye -objektiivi ei riitä. Kerrankin yritimme olla ovelia kuvauskalustomme suhteen ja ottaa mukaan vain pakollisen rungon ja yhden objektiivin. Hätäpäissämme päädyimme ottamaan uuden fish eyen, koska  sillä saa niin kivoja kuvia rakennuksista. Saahan sillä, mutta silti olisimme kaivanneet kuviimme välillä hieman toisenlaista lähestymistapaa. Harmittelimme jo reissun aikana, miten kuvamme jäävät tylsiksi ja niin kovin samanlaisiksi, kun ne on kaikki otettu samalla objektiivilla. Ensi kerralla pitänee (omistaa paremmat hauislihakset ja) ottaa mukaan useampi objektiivi, vaikka ne toki painavatkin taas laukussa enemmän…

Rullaa, älä viikkaa. Matkan aikana saimme todeta, että kaikkialla hehkutettu vaatteiden rullaamisvinkki on ihan oikeasti varsin toimiva: rullatut vaatteet vievät viikattuja vaatteita vähemmän tilaa matkalaukussa ja kestävät paremmin rypistymättä. Rullaamalla saimme laukkuihimme todella paljon lisää tilaa! Kevyemmiksi vaatteet eivät kuitenkaan muuttuneet (yllättäen…), vaan jouduimme edelleen kikkailemaan painon kanssa painorajoitusten paukkuessa lentokentällä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s