Reittisuunnitelma

kartat.jpg
Vietettyämme päivän Tallinnaa kierrellen tajusimme, että ehkä viimeistään nyt olisi korkea aika ruveta miettimään road trippimme reittiä. Tähän asti olemme tosiaan miettineet matkaa niinkin mustavalkoisesti, että Virosta ajetaan Latviaan, sieltä Liettuaan ja jos istumalihakset vain sen sallivat, poikkeamme myös Puolan puolella. Emme siis missään vaiheessa ole sen tarkemmin miettineet välipysäkkejä, reittiä tai edes paikkoja, jotka haluaisimme nähdä. Aika onnetonta, eikö?

Illalla istuimme alas poikaystäväni perheen kanssa, avasimme kartat ja Google Mapsin ja mietimme, mikä olisi järkevin reitti matkallemme. Poikaystäväni vanhemmat ovat konkareita, mitä tulee autolla matkustamiseen Euroopassa. He ovat kierrelleet siellä ja täällä, nähden kaikenlaista. Stressi helpotti huomattavasti, kun he alkoivat rauhallisella äänellään suositella meille sopivia pysähdyspaikkoja ja ravintoloita. Saimme myös pitkän listan paikoista, jotka eivät puheista huolimatta kuitenkaan ole kovin kummoisia. Matkasuunnitelmamme on siis alkanut hiljalleen hahmottua. Ja ihan hyvä niin, sillä huomenna tosiaan lähdemme ajamaan kohti Latviaa!

Tällä hetkellä reittisuunnitelmamme näyttää tältä:
VIRO: Tallinna – Pärnu – Ikla
LATVIA: Riika – Iecava
LIETTUA: Šiauliai – Vilna
PUOLA: Augustów – Suwałki – Bartoszyce
LIETTUA: Kaunas – Klaipėda
LATVIA: Liepāja – Ventspils – Kolka – Roja – Jurmala – Riika
VIRO: Valga – Tartto – Tallinna

Tuntuu oudolta, ettemme tiedä, missä huomenna nukumme tai mihin ylipäätään päädymme. Kaikki on jotenkin niin suunnittelematonta, että tällainen kontrollifriikkikin menee ihan sekaisin. Tuntuu, että tässä vaiheessa on parempi nostaa tassut pystyyn ja antaa virran viedä. Onneksi koiranhoitaja-siskoni laittoi eilen lohduttavan viestin, jossa kehotti meitä viipymään ihan niin pitkään kuin vain haluaisimme. Hänkin ehkä aisti ilmassa tietynlaista päämäärättömyyttä…

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s