Mökkireissufiasko

_DSC4725.jpg
_DSC4715
Olipa kerran mökkireissu, joka ei ollut ihan niin rentouttava ja nautinnollinen kuin alkuun oli suunniteltu. Tästä saamme kiittää perheen Mustaa Kumiluotia, The Mäyräkoiraa.

Ensimmäisenä iltana Mäyräkoira sujahtaa mökin alle ja aloittaa haukunnan. Sellaisen älyttömän elämöinnin, mitä vain kotikoirana elelevä toope voi pitää, kun luulee vihdoin muuttuneensa metsästyskoiraksi. Kyseessä on toki metsästysrotu, mutta takaisin tarinaan… Ihmisten hermot alkavat kiristyä, ja mäyräkoiraa koitetaan saada esiin mökin alta. Kutsutaan ja maanitellaan. Uhkaillaan. Haukku vain voimistuu. Ilta alkaa hämärtyä ja ihmiset painuvat nukkumaan. Silloin Mäyrä astelee esiin, kipittää mökkiin juuri ennen kuin ovi suljetaan ja yrittää varastaa parhaimman paikan sängystä. Mäyräkoira heiluttaa häntää ja kaivautuu syvemmälle peittojen alle. Ihmiset eivät ole taputtelutuulella. Loppuyö kuunnellaan Mäyrän kuorsausta, joka ei tunnu loppuvan tökkimisestä huolimatta.

Seuraava päivä on lähintään yhtä loistava kuin edellinen. Mäyräkoira aiheuttaa ihmisille ylimääräisiä sydämentykytyksiä jahtaamalla rantakäärmettä ja tekemällä liian läheistä tuttavuutta nuotion kanssa. Ihmisten komennot kaikuvat kuuroille korville. Mäyrä elelee ihan omassa maailmassaan ja tekee mitä haluaa. Päivän kruunaa koirakaverilta ryövätty ruoka sekä ”joku raato” illansuussa. Ihmiset eivät ehtineet erottaa, oliko kyseessä tällä kertaa lintu vai kala… Yöllä ei taaskaan nukuta, kun huonovointista Mäyrää päästetään sisään ja ulos.

DSC_4750
DSC_4690
Kaikki huipentuu kuitenkin vasta kolmantena päivänä, kotiinlähdön jo koittaessa. Tavarat on pakattu ja enää puuttuu koira. Mäyräkoiraa huudellaan ja vihellellään. Ei näy, ei kuulu. Ilmaan huudellaan kaikenlaista lahjonnan, houkuttelun ja uhkailun väliltä. Paikalle tulevat kyllä kavereiden koirat, saariston linnut ja naapurisaaren ihmiset. Mäyrää vain ei näy. Alkaa sataa kaatamalla, ja pian pitäisi jo päästä veneellä yli ennen kuin aallokko kasvaa liian suureksi…

Mäyrän etsinnät jatkuvat tuloksettomina. Ei näy. Sade yltyy. Juuri kun olemme kaikki tulossa siihen lopputulokseen, että Mäyrän voi kyllä hakea saaresta joku toinenkin päivä yksi ihmisistä huutaa, että Hirviövauva on löytynyt. Siellä erään kallion juurella makoilevat Mäyrä ja mäyrän kokoinen kala, jolta on nopealla vilkaisulla syöty ainakin pää ja hieman jotain muutakin. Mäyrä yrittää napata viimeisiä paloja saaliistaan samalla kun ihmiset repivät koiraa ja kalaa erilleen.

Sataa niin helvetisti. Ihmiset ovat kylmissään ja liukastelevat märillä kallioilla. Mäyräkoirakin palelee, sillä yhtäkkiä kaatosade on alkanut haitata sitäkin. Kaikki saadaan veneen kyytiin ja jäätävä kotimatka voi alkaa.

Päästään mantereelle. Mäyrä joutuu autossa jalkatilaan, sillä auto on ihmisistä ja matkatavaroista täynnä. Mäyrä mulkoilee jalkatilasta. Ilmeestä näkee, että neiti ei aio jäädä sinne pitkäksi aikaa. Koko auto haisee kalalle ja märälle koiralle.

Sitten se loppuhuipennus alkaa. Ensimmäinen yökkäys. Kalan pää puskee ulos. Onneksi autossa on yksi muovipussi. Yksi ja ainoa. Pussi täyttyy nopeasti jostain kalan näköisestä, mutta pussia ei voi heittää pois, sillä se on ainoa laatuaan. Kaikki autossa olevat tekevät kuolemaa. Ikkunoitakaan ei viitsi sen kummemmin kaatosateessa avata… Mäyräkoiran on ihan pakko päästä syliin, sillä jalkatilassa oleva oksennuspussi epäilyttää sitä. Sitä paitsi sylistä näkee paremmin ja voi haukkua epäilyttäville kulkijoille, kuten autoille ja ihmisille. Siis jos yrjöpuuskien välissä ehtii.

Koko matka Taivassalosta Turkuun kuluu iloisesti yökkäillen. Ihmiset ja koira, vuoron perään. Yleensä kotiinpaluu tuntuu mukavalta, mutta nyt se tietää vain koiran ja auton pesua sekä madotusrumpaa…

Tästä on taas hyvä jatkaa levänneenä uuteen viikkoon!
_DSC4652

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s